Recensies

van Barnowlblues.nl

De uit Rotterdam en omstreken afkomstige Chitlin Crew verwijst naar het zogenaamde Chitlin-circuit. Dat is de naam voor een verzameling clubs in de zuidelijke staten van de VS, waar muzikanten in de periode van de late negentiende eeuw tot en met de zestiger jaren van de twintigste eeuw konden optreden.

Enkele jaren bestond er al een band met dezelfde naam. Die hield op met bestaan, een aantal muzikanten ging door als 50 Shades Of Blue. En nu staat Chitlin Crew er weer. Een geheel nieuwe band, waarvan zanger/gitarist John Fijan en bassist Dick Bax ook deel uitmaakten van de eerste band met dezelfde naam. Verder bestaat Chitlin Crew uit drummer Loet van Broekhoven, saxofonist / harmonicaspeler Louis Beckers, toetsenman Jordy Visser en gitarist Joris van Leeuwen. Tijdens de presentatie van de eerste cd heb ik de gelegenheid gehad om de band live te zien en heb kunnen vaststellen dat het een prima en goed op elkaar ingespeelde band is, die het publiek een hele leuke avond kan bezorgen.

Onlangs is de eerste cd verschenen, getiteld “Born To Cry”, met acht door Dick en John zelfgeschreven nummers. Opvallend is dat de band live duidelijk ruiger is dan op de plaat. Niet dat deze soft en glad is, dat zeker niet. Het is duidelijk dat de zes heren flink kunnen rocken en ook gevoeligere nummers kunnen vertolken. Loet en Dick zorgen voor een stevig fundament en geven de anderen voldoende ruimte om hun kunnen te tonen. John heeft een lenige en prettige stem, waarmee hij op een verstaanbare manier de teksten vertolkt. Zijn Engelse uitspraak is niet perfect, maar dat stoort niet en heeft ook wel weer zijn charme. Louis, Jordy en Joris staan ook hun mannetje. Mijn persoonlijke favorieten zijn het rockende “Swamp Blues” en de slowblues “Badluck Willy”. Een goede cd van een prima band, die het verdient om gehoord te worden. De cd is onder meer verkrijgbaar via de website en bij de optredens.