Muzikanten

Zang: John F. Hart.  

 10176265_755737294450170_1918546208_n

‘Muziek uit het hart is de mooiste muziek.’

Zingen heeft hij eigenlijk altijd gedaan, van kinds af aan. Meegedaan aan Soundmixshows, totdat hij zijn jeugd ging vieren. Vanaf zijn 15e tot 19e niet veel meer gezongen. (behalve onder de douche).
Tot hij werd gevraagd mee te doen met een musical door het MVO van de defensie. Hierna eigenlijk altijd gezongen in musicals en zelfs als solist voor wat grotere zalen gestaan. Ook was hij bij diverse koren te beluisteren, zoals pop koren, Rotte’s mannen koor.  Zingen zit in de familie en hij was samen met zijn Pa, of thuis met muziekbanden en karaoke in de weer.
Op enig moment is hij zich naast zingen meer gaan richten op gitaar spelen. Zo ging hij op zoek naar contact met bands, en is nu alweer een aantal jaar bezig met het ontdekken van een nieuwe wereld met muziek die hem raakt, onder andere Blues. Samen met El Mano schrijft hij de teksten van Chitlin Crew repertoire
Zijn filosofie komt van Mister John T. Oliver, een veelzijdig muzikant en priester uit Amerika; als je optreed op een podium moet je je luisteraars zien als gast in je eigen huis en die geef je ook alle aandacht, en het beste wat je in huis hebt.

Gitaar: Joris van Leeuwen

DSCF1461 2

Joris is blues(rock) gitarist in hart en nieren. Hoewel hij pas 29 jaar oud is, heeft hij jarenlange ervaringen met verschillende bluesbandjes, zowel op het podium, in de studio als in de oefenruimten. Zijn grote voorbeelden zijn gitaristen zoals Kenny Wayne Shepperd, Joe Bonamassa, Eric Clapton, Stevie Ray Vaugan en vele anderen.
Gear:
Gitaren: Electromano “Lion King”, John Mayer strat en een replica SRV strat
Amp: Fender Blues Deluxe
Pedals: King of Tone driver, Boss Blues driver, Boss Tuner. Boss digital delay, Boss pitch shifter.

Bluesharp/sax: Louis

thumbnail_Louis
Toen Louis The Muddy Waters Blues Band hoorde, wist hij het zeker: Dit wil ik ook! Niet lang daarna struinde Louis websites en muziekdocenten af om de bluesharp te leren beheersen. Zijn eerste podiumervaring deed hij op bij Chitlin Crew en na wat omzwervingen via onder andere St. Louis Slim is hij nu weer terug op het oude nest: Chitlin Crew 2.0. Gedurende die omzwervingen struikelde hij over een saxofoon en ook dat instrument is aan hem blijven kleven. Louis is getrouwd maar zijn vrouw moet hem wel delen met een dozijn bluesharps en een handvol saxofoons.

Bass: Dick Bax (El Mano)

Dick el mano 2

Jong geleerd is oud gedaan. Op 9 jarige leeftijd op gitaarles en op zijn 16e gevraagd als bassist in zijn 1e echte bluesband. De onvergetelijke ervaringen uit die periode waaronder support act voor Chicken Shack, maakt hem bluesman for life. Speelt sindsdien met wat onderbrekingen de blues.
Vijftig jaar van bands met ups en downs waarin, afwisselend van de vraag, de gitaar of bas werd bespeeld. Projecten voor promotie van de Nederblues. Release van twee CD projecten.
Sessie muzikant op een CD productie van anderen. Moderator op het grootste bluesforum van Nederland. Organisatie en presentatie van blues festivals
Restaureren en nieuwbouw van gitaren en bassen. Teveel om op te noemen. Sinds 2006 fulltime met instrumenten, en de blues bezig.
Maar er gaat niets boven een podiumoptreden met gemotiveerde bandleden.
Gezien de inmiddels bereikte leeftijd is de termijn van houdbaarheid als podium artiest niet enorm lang. En het leek hem erg leuk de actieve muzikanten rol af te sluiten zoals die is begonnen.
Dat bracht hem er toe de Chitlin Crew nieuw leven in te blazen, en daar de rol van bassist in te vervullen.

Zijn Visie: Blues is net als schilderen, naar mate je ouder wordt leer je de kunst van het weglaten!

Gear:
Amps:  A,peg HP 115 250 watt bass combo.
Bassen:
– Electromano 5 string shortscale bass
– Fender 5 string Jazz Bass.

 

Drums: Loet

Hi daar, ik ben Loet en ik ben drummer , Ik ben begonnen met drummen toen ik 10 jaar was. Na de muziekschool heb ik nog 6 jaar viool gespeeld, was leuk om erbij te doen. Ik ben een drummer uit de school van Ton op’t Hof, niet alleen de beste drummer maar ook een goede leermeester, streng doch rechtvaardig. In de jaren 60 kwam ik in het schnabbel circuit terecht en heb daar met veel bekende muzikanten en artiesten gewerkt, en ben daardoor een allround drummer geworden. Als drummer ben je altijd op zoek naar de beste sound, mijn laatste slagwerk was een DW maar ik miste iets. Ik speel nu op een Ludwig classic maple , met een supraphonic snare. Zildjan en Paiste bekkens en ik gebruik Remo Vintage A vellen. Ludwig vindt ik toch de mooiste sound hebben. De band waar ik nu in speel is Chitlin-Crew, een lekkere stevige band met verrassend mooie eigen nummers, Blues, Bluesrock, of een rustig melodieus lied met een verhalende tekst. Kortom hier zit alles in waar ik als drummer mijn gevoel in kwijt kan. O ja nog ff wat idolen, Ton op’t Hof, Buddy Rich, en Ringo Starr.

Jordy Visser

Zijn toetsen: Nord Stage 2 EX de perfecte combi voor Jordy en kan daar lekker op los gaan. Zijn muzikale inspiratie haalt hij uit luisteren naar muziek zoals: Bob marley, The Doors,  John Mayer, Pink Floyd, Kodaline, BB King en veel meer.
Filmmuziek vind Jordy fijn om naar te luisteren en een grote inspiratiebron Zoals Hans Zimmer, Johnnie Wiliams, Danny Elfman etc.  Jordy speelt vanaf zijn 10e al op piano, omdat dit gewoon met de paplepel werd ingegoten door zijn ouders.